Hitta vägen till bättre hälsa

Det finns många vägar som leder till bättre hälsa, och den som är rätt för just dig behöver inte vara det för en annan. Det beror på att varje person är unik. Inom ayurveda så delas kroppen in i tre doshor eller typer, vilka är vata, kapha och pitta.

Beroende vilken din kroppstyp tillhör, så finns olika rekommendationer. På samma sätt som vi har olika behov av näringstillskott. Det kan handla om att dricka och äta varm eller kall mat. Doshorna är även kopplade till de fem elementen och har en holistisk syn på hälsan.

Delarna och helheten

Beträffande hälsa är det viktigt att se till helheten. Det kan handla om en bättre balans rent mentalt och emotionellt. Handlar det om kost beställ något på nätet som hjälper dig till balans. När en obalans uppstår i ett område, så speglar den ofta av sig även i andra områden.

Vitaminer, mineraler och god kost

Rätt näring och kost en bra grund att stå på. Kost behöver vara balanserad för att din kropp och ditt sinne ska få tillräckligt med energi för att kunna tänka och utföra sina funktioner. Mineral- och vitaminbrist kan smyga sig på, till exempel järnbrist är inte ovanligt när stress finns runt hörnet.