Skapa din egen måltidsdryck – med eller utan alkohol

Tycker du om känslan av att ha lagat till saker från grunden? Då borde du prova på att inte bara laga mat utan också göra din egen dryck. Att brygga öl och göra eget vin har blivit en vanlig hobby de senaste åren, men det går utmärkt att göra egen alkoholfri dryck också.

Börja på lagom nivå

För att göra din egen dryck, behöver du givetvis först bestämma vad för dryck du vill ha. Vill du kanske göra egen saft? I så fall skall du börja med ett enkelt recept. Se till att plocka eller köpa de bär eller frukter som ska ingå, och sätt igång saftkoket. Eller vill du göra vin eller öl? Då är det helt rätt att börja med ett set som innehåller allt du behöver, och testa hur det blir.

Dags att sätta igång

Egentligen är det bara att börja. Du kan handla det du behöver på nätet, och sedan är det bara fråga om att hitta ett lämpligt utrymme och börja din öl- eller vintillverkning. Tänk på att följa instruktionerna så exakt som möjligt första gången. När du sedan fått in vanan, kommer du säkert hitta på egna varianter. Och få saker smakar så gott som drycker som du har gjort själv.