Förberedelser för nästa barnkalas

Det egna barnkalaset är en stor händelse för barnen och något de ser fram emot. För att det ska bli ett riktigt lyckat kalas, bör du alltså vara ute i god tid för att planera dagen tillsammans. Särskilt roligt är det om födelsedagsbarnet själv kan vara med och önska teman och aktiviteter för barnkalaset. Här hittar du allt för ert barnkalas.

Roliga teman för kalas i olika åldrar

Barnets ålder får styra teman och aktiviteter. För de yngre barnen kan det vara någon sagofigur eller populär karaktär som blir temat för festen. Lek och rörelse passar de flesta barn och åldrar och med ett tävlingsinslag blir det kalasets höjdpunkt. Sjörövare och skattjakt brukar också vara roliga nöjen för de yngre.

Kalas ute i det fria och vad bjuder du på

Ska barnkalaset äga rum under den varma årstiden, kan det med fördel hållas utomhus. Fingermat är lätt att förbereda och dessutom finns det något för alla smaker. Behållare med färdigskurna grönsaker och frukter som barnen själva får kombinera, tillsammans med grillade pinnbröd är oslagbart.

Vill du bjuda på riktigt nyttig glass, kan du göra nicecream. Mixa frusna bananer med en skvätt mandel- eller havremjölk och smaksätt med lite kakao. Servera gärna bär och frukt till, kanske också en chokladbit, och succén är given.