Må gott med hälsokost och kosttillskott

Många av oss som tycker om att prioritera vår hälsa börjar med att lägga om vår kost. En vegetarisk eller vegansk kost är bevisligen ett av de bästa alternativen om du vill må bra – inifrån och ut. Och medan hälsan drar nytta av att skippa köttet kan det emellertid även innebära att du behöver inkludera någon typ av näring i din kost.

Att addera det som saknas

Att du behöver äta kosttillskott som tillägg till din kost innebär inte att din kost är otillräcklig. Mycket av de vitaminer och mineraler som kroppen behöver är svårt för kroppen att få tillräckligt av, även vid en onyttigare kost. Därför är det viktigt att addera det som saknas.

Du kan börja med att gå till vårdcentralen och ta ett blodprov. På så vis kan du se om du exempelvis har brist på något och kan därmed inkludera det som tillskott.

Att se den stora bilden

Utöver en nyttig kost och tillräckligt med kosttillskott finns det även många andra faktorer som påverkar din hälsa, bland annat ditt psykiska mående. Om du dessutom är kvinna kan det vara viktigt att hålla koll på din cykel. Se till att se helhetsbilden av din hälsa för att må övergripande bra.